LightBlog

 Hiç “Siber Risk Altında mıyım?” Diye düşündünüz mü? Tatsız gerçek şu ki, siz olmasanız bile herkes öyle. Bu riski nasıl azaltacağınız size ...

Buluta geçiş, Perakendeciler için siber saldırı riskini nasıl azaltabilir?

 Hiç “Siber Risk Altında mıyım?” Diye düşündünüz mü? Tatsız gerçek şu ki, siz olmasanız bile herkes öyle. Bu riski nasıl azaltacağınız size kalmış. Ancak, perakendecilerin operasyonlarını ve verilerini güvence altına almak için alabilecekleri önlemler vardır. Çevrimiçi perakendeye geçiş bilgisayar korsanlarını engellemiş olsa da, perakende liderleri artık çevrimiçi perakendenin en son güvenlik çözümlerinden yararlanmasını sağlayan buluta bakıyor.

buluta geçiş
bulut ve siber güvenlik


Perakendecilerin artık bulut tabanlı çözümlere geçmesinin başlıca nedenleri

Aşağıdakiler, perakendecilerin şirketlerinin geleceğini güvence altına almak için Microsoft bulutunda barındırılan LS Central SaaS gibi bulut tabanlı çözümlere güvenmelerinin mükemmel nedenlerinden bazılarıdır.

Güvenli bir altyapıya yatırım yapın

İşletmeler tipik olarak tüm önemli verilerini fiziksel olarak binalarının içinde bulunan sunuculara koymayı tercih ettiler, ancak birçoğu artık sürekli değişen güvenlik tehditlerine karşı kendilerini yeterince güvenceye almak için gerekli bilgi ve kaynaklardan yoksun olduklarını fark ediyor.

Güvenlik, bulut hizmeti sağlayıcıları için ortalama bir son kullanıcı için olduğundan çok daha yüksek bir önceliktir. Ve Microsoft, herhangi bir şirket için bulut güvenliği ve uyumluluğuna en büyük yatırımları yaptı. Veri şifreleme, otomatik tehdit algılama, kimlik ayırma ve tam zamanında erişim, Microsoft'un zaman içinde bulut hizmetlerinde yaptığı güvenlik geliştirmelerinden yalnızca birkaçıdır.

Pazar lideri istihbarattan yararlanın

Perakendeciler, bulut aracılığıyla geniş bir tehdit güvenlik istihbaratı kaynağına erişme şansına sahiptir. Bu bilgi alışverişi, işletmelerin potansiyel izinsiz girişlere karşı daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, bulut sağlayıcıların bu içgörülerden yararlanmalarını ve daha da gelişmiş güvenlik yetenekleri geliştirmelerini sağlar.

Kurumsal görünürlüğü artırın

Perakende işletmelerinin dahili ağlarını ve iş süreçlerini tam olarak anlama yeteneği artık bir zorluk değil. Bulut tabanlı bir mimariyle, şirketlerinde olup biten her şeyi gerçek zamanlı olarak izleyebilir ve bu bilgileri operasyonlarını korumak için kullanabilirler.

Perakendeciler, kullanıcıların bulutta erişebilecekleri izleme araçlarıyla sistem açıklarını bularak ve potansiyel bilgisayar korsanları tarafından kullanılmadan önce düzelterek proaktif bir savunma ağı oluşturabilir.

0 yorum: