LightBlog

ERP yazılımı secerken nelere dikkat edilmeli İşletmeler birden fazla ülkeye, coğrafyalara ve iştiraklere genişledikçe, şirket liderleri ...

İşletmeniz için en iyi ERP yazılımını seçin

ERP yazılımı secerken nelere dikkat edilmeli
İşletmeler birden fazla ülkeye, coğrafyalara ve iştiraklere genişledikçe, şirket liderleri ERP sistemlerinin yeni iş modellerini destekleyip geliştirebilmelerini sağlamalıdır. Bu, yalnızca işiniz için değil, aynı zamanda işinizi, ister entegre bir global şirket olarak isterse bölgesel işletmelere sahip daha dağınık bir kuruluş olarak, büyüdükçe destekleyebilecek olan sistemi tanımlamak anlamına gelir. Bu yazıda, bu kararı belirten bazı temel sorulara bir göz atacağız.

Ne tür bir finansal konsolidasyona ihtiyacımız olacak?

Kurumsal merkezdeki mali yöneticilerin, hissedarların ve finansal makamların ihtiyaç duyduğu iş dünyasına genel bakış sağlamak için konsolide finansal bilgilere ihtiyaçları vardır. Birden fazla yer, birden çok rapor kümesinin ortaya çıkmasına neden olur; bunların tümü, bunların bir araya getirilmesi gerekir. Küresel bir ERP sistemi, konsolidasyonu otomatikleştirmeyi kolaylaştırır ve raporlar birden fazla elden geçerken kaçınılmaz olarak kaybolan hataları hafifletir.
Finansal konsolidasyon için küresel bir ERP sisteminden en iyi şekilde yararlanmak için, yöneticilerin sistemin iş modelini nasıl destekleyeceğini dikkate almaları gerekmektedir. Bu, tüm lokasyonların ve iştiraklerin tek bir ERP sistemi örneğini veya tam bir bölgesel işletmelerin kendi ayrı sistemlerini çalıştırdıkları bölgesel bir model olduğu ve mutabakata varmak için periyodik olarak merkeze konsolide finansallar sağladığı tam entegre bir model anlamına gelebilir. ya da ikisinin bir melezi. Bununla birlikte, ikinci senaryodaki sorun, şirket etrafında standart dışı çözümlerin bolluğunun, çok sayıda yerel sistemde manuel veri aktarımları sayesinde zaman ve üretkenlik ve mutabakat hatalarının artması riskini artıracağıdır. Alt satırda, küresel bir ERP çözümünün, işletmenizin coğrafi genişleme, ürün grubu genişletme, yeni iştirakler, yeni kanallar vb. Olup olmadığına bağlı olarak, belirli iş ihtiyaçlarınıza uyan genişletme modelini destekleyecek kadar esnek olması gerekir.

ERP sistemi farklı para birimleri, vergilendirme ve yasal çerçevelerle nasıl başa çıkacak?

Küresel bir ERP çözümü seçilmesi söz konusu olduğunda, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren herhangi bir kuruluş için bir başka önemli husus, sistemin birden fazla para birimi, vergi rejimi ve yasal çerçeveyi ele alıp alamayacağıdır. Örneğin, döviz kurları işletmeler sınır ötesi olarak büyük bir faktör haline gelir. KDV ve GST gibi işlem vergileri, çeşitli ülkelerde farklı şekilde uygulanır. Finansal raporlama gereksinimleri ülkeden ülkeye değişir. Ve yerel mevzuattaki değişiklikler uluslararası iş üzerinde geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilir.
Kuruluşunuz için doğru küresel ERP sistemi, işletmenizin faaliyet gösterdiği ülkelerde (ve muhtemelen gelecekte çalışabileceğiniz durumlarda) başarılı olacaktır. Bölgesel farklılıkların tek bir örnekte otomatik olarak ele alınmasına ve güncellemelerin döviz kurları, vergiler ve iş yönetmeliklerindeki değişikliklere göre hızla dağıtılmasına izin vermelidir.

Sistem ne kadar görünürlük sağlayacak?

Vergi ve muhasebe uyumunun yanı sıra etkili bir finansal konsolidasyona ihtiyaç duyulması, genellikle küresel ERP sistemine geçişi tetiklemektedir. Ancak, böyle bir sistemin faydaları finansal yönetim ile sınırlı değildir.
Küresel bir iş yönetimi sistemi, işinizin tedarik zinciri yönetimi ve envanter kontrolünden müşteri ilişkileri yönetimi ve faturalandırmaya kadar süreçlerini hızlandırmasına ve standartlaştırmasına yardımcı olabilir. Daha standartlaştırılmış süreçler, operasyonlar üzerinde daha fazla kontrol ve genel merkezden bu operasyonlara daha fazla görünürlük anlamına gelecektir.
İşiniz için doğru sistem, gerektiğinde esnekliğe ve ademi merkeziyete izin verirken, süreçleri standartlaştırmanıza olanak tanır.

ERP sistemi ne tür bir özelleştirme sağlayabilir?

Özelleştirmeyi standartlaştırmayla aynı nefeste tartışmak garip gelebilir, ancak küresel ERP sisteminizin her uygulamasının özel işinize, konumlarınıza ve hedeflerinize göre özelleştirilmesi gerekir. Yerel çalışanların gösterge panellerini ve verilerini kendi dillerinde ve para biriminde görüntülemesi gerekir ve bazı yerel iş akışları, merkezdeki BT desteğinin tüm bu iştirak değişikliklerini uygulamaya koymasını gerektirecek gecikmeler ve ek maliyetler olmaksızın yerinde kalmalıdır. Ancak, nihayetinde, global seviyeye sorunsuz bir toparlanma ve konsolidasyona ihtiyacınız olacak.
Her paydaşın bilginin tutarlı bir görüşüne ihtiyacı olduğu için, tüm hesaplama ve konsolidasyon aynı temel veri tabanı kullanılarak yapılmalıdır. Global ERP sisteminizin satıcısı, küresel raporlama gereksinimlerini karşılarken, aynı zamanda çoklu dil, para birimi ve iş akışı özelleştirmelerini de içeren başarılı uygulama örnekleri sunabilmelidir.

İşletmem büyüdükçe ERP sistemi ölçeklendirebilecek mi?

Ölçeklenebilirlik, küresel ERP sisteminin işinizi büyüdükçe nasıl etkinleştirdiğini ve desteklediğiyle ilgilidir. Her yeni iş faaliyeti için özelleştirilebilir örneklere sahip merkezi bir sistem, yeni lokasyonlarda iş süreçlerinin daha hızlı ve daha kolay yapılmasını sağlar. ERP yazılımınız işinizin büyümesini desteklememeli, kısıtlamamalıdır.

Yeni ERP sistemimde Şirket İçi ERP Sistemi ile bir arada bulunabilir miyim?

İşletmeler genellikle yerel, yerinde ERP çözümlerine büyük yatırımlar yaptılar. Bu nedenle, küresel genişlemenizi yönetmek için uyguladığınız yeni bir ERP sisteminin, önceki karargah sisteminizle bir arada olması zorunludur, çünkü bildiğiniz gibi, sistemde kolayca taşınamayacağınız bir sürü eski veri var. yeni sistem gecede. İki aşamalı bir uygulama, bu gibi işletmelerin mevcut sistemlerini korumalarını sağlarken, yeni iştirakler ve bölümler için devam eden operasyonları kesintiye uğratmadan daha çevik, bulut tabanlı global ERP yetenekleri sunar. Doğru çözüm, iki ERP sistemi arasında tam senkronizasyon sağlar.

0 yorum: