LightBlog

Özetle, yöneylem araştırması (OR) , daha iyi kararlar almanıza yardımcı olmak için ileri analitik yöntemleri uygulama disiplinidir. Karma...

Yöneylem Araştırması Nedir?

Özetle, yöneylem araştırması (OR), daha iyi kararlar almanıza yardımcı olmak için ileri analitik yöntemleri uygulama disiplinidir.

Karmaşık durumları analiz etmek için matematiksel modelleme gibi teknikleri kullanarak, operasyon araştırması yöneticilere daha etkili kararlar alma ve aşağıdakilere dayanarak daha verimli sistemler kurma gücü verir:
  • Daha eksiksiz veriler
  • Mevcut tüm seçeneklerin dikkate alınması
  • Çıktıların ve tahminlerin dikkatli tahminleri
  • En son karar araçları ve teknikleri
Operations Research nedir?
Yöneylem Araştırması Nedir?

Karar vermede benzersiz güçlü bir yaklaşım 

Muhtemelen karar alma yeteneklerinizi geliştirdiğini iddia eden çözümler hakkında düzinelerce makale ve reklam gördünüz.
Yöneylem araştırması benzersizdir. Özel olarak eğitilmiş profesyoneller tarafından uygulanan son derece gelişmiş yöntemler kullanarak en iyisidir. Sıradan bir yazılımın veya elektronik tablonun kutudan çıkaramayacağı analitik güç sağlamak için gelişmiş araçlar ve teknolojiler kullanmak güçlüdür. Ve size uyarlanmıştır, çünkü bir OR uzmanı size özel zorluklarınızı verinizi en iyi şekilde değerlendirecek ve en faydalı seçeneklerinizi ortaya çıkaracak şekilde tanımlama imkanı sunar.


Bu sonuçları elde etmek için, OR uzmanları aşağıdakiler dahil en son analitik teknolojilerden yararlanır:
Simülasyon size yaklaşımları denemek ve iyileştirme için fikirleri test etmek için bir fırsat verir. Neredeyse sayılamayacak kadar uygulanabilir seçenekler varken seçeneklerinizi en iyi şekilde daraltmak ve bunları karşılaştırmak zordur.


Olasılık ve istatistikler riskinizi ölçmenize, değerli bağlantıları ve öngörüleri bulmak için verileri benimsemenize, sonuçları test etmenize ve güvenilir tahminler yapmanıza yardımcı olur.

neylem Araştırmasının Anlamı ve Detaylı Tanımı:

Hangi yönetimin kararları için yardım aldığı analiz yöntemidir. Bu yöntemin adı olsa da, Operasyon Araştırması (O.R.) nispeten yenidir, ancak bunun için kullanılan yöntem yeni değildir. Yöneylem Araştırması, bilimin ilkelerinin ve yöntemlerinin strateji sorunlarına uygulanması ile ilgilidir.Operasyon araştırması konusu, İngiltere’deki İkinci Dünya Savaşı sırasında doğdu ve askeri strateji için kullanıldı.

II. Dünya Savaşı sırasında, matematik, istatistik, fiziksel ve sosyal bilimlerden temsilcileri olan bir grup bilim adamı çeşitli askeri operasyonların çalışmasına emanet edildi. Bu ekip çok başarılıydı ve tüm operasyonun titizlikle ele alınmasına ve operasyonun ilgili sorunlarına büyük katkıda bulundu.

Operasyonlar için bu tür çalışmaların atanması ihtiyacı ortaya çıkmıştır, çünkü askeri stratejiler ve kararları çok önemli ve maliyetli hale gelmiştir ve bu nedenle, askeri organların sponsorluğu altındaki en iyi bilim adamları, nicel bilginin alınması için bilimsel teknikler ve yöntemler benimsemek suretiyle bir araya getirilmişlerdir.

1 yorum:

  1. Merhaba, yöneylem araştırması sadece terimsel bir şey mi? Bunun uygulamaları vs. yok mu?

    YanıtlaSil