LightBlog

Kurumsal kaynak planlama yazılımı (ERP) hem küçük hem de büyük işletmeler için paha biçilmez bir araç haline gelmiştir. Güvenilir bir ERP s...

Neden Bulut ERP tercih edilmeli?

Kurumsal kaynak planlama yazılımı (ERP) hem küçük hem de büyük işletmeler için paha biçilmez bir araç haline gelmiştir. Güvenilir bir ERP sistemi ile, muhasebe, envanter ve sipariş yönetimi, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi gibi iş operasyonlarının tüm yönleri otomatikleştirilebilir ve daha iyi iş yönetimi süreçlerine ve artan üretkenliğe yol açacak şekilde önemli ölçüde optimize edilebilir.

Çeşitli iş birimleri arasında verilerin depolanmasını, yönetilmesini ve yorumlanmasını sağlayan merkezi bir veritabanı sağlayarak, bir ERP yazılımı farklı işletme yönetimi işlemlerini entegre eder ve aynı zamanda bu farklı birimler tarafından desteklenen çok sayıda işlev sağlar. Uzun vadede, bu, belirli iş süreçleri için tek bir yazılımı kullanmaktan çok daha etkilidir.
Geleneksel ERP yerine neden Bulut ERP tercih edilmelidir?
Bulut ERP vs Normal ERP

Neden bir ERP yazılımına ihtiyacınız var?

Bir ERP sistemi tarafından sağlanan merkezi veri akışı, farklı iş birimleri arasında daha etkili bir işbirliğine olanak tanır ve bu da inovasyonu teşvik edebilir, şeffaflığı teşvik edebilir ve rekabet gücünü artırabilir.

Veri bütünlüğünü korumak için gerekli önlemleri içeren ERP yazılımı, güvenilir veri analizi ve iş tahminleri için paha biçilmez bir araç olabilir. Günümüzde, gelişmiş ERP çözümleri, verileri kapsamlı bir şekilde analiz etmek ve etkili karar verme için yararlı iş bilgileri sağlamak için tahmini algoritmaları ve makine öğrenimini kullanmaktadır.

Ayrıca, ERP çözümleri genellikle rapor oluşturma ve veri girişi gibi günden güne görevlerini otomatikleştirerek, işçilere işin diğer önemli kısımlarına odaklanmak için daha fazla zaman verir. Sonuç olarak, optimize edilmiş ERP sistemleri, karlılığı olduğu kadar verimliliği de artırabilir.

Bir işletmenin büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına bağlı olarak, uygun bir ERP yazılımı seçimi birçokları için farklılık gösterecektir. Bununla birlikte, bulut tabanlı bir ERP sistemi veya geleneksel bir şirket içi yazılımı seçmek göz ardı edilmemelidir. Her iki sistem arasındaki temel fark, bunların nasıl dağıtıldığına dayanmaktadır.

Şirket içi bir ERP genellikle bir şirketin yerel bilgisayarlarına ve sunucularına yüklenirken, diğer yandan bulut tabanlı bir ERP, bir satıcının sunucusunda barındırılır ve bir web tarayıcısı ile Internet üzerinden erişilir.

Bulut tabanlı ERP vs Geleneksel ERP?

Yazılımın Hizmet (SaaS) teknolojisi olarak gelişinden önce sadece büyük kuruluşların ERP çözümlerine erişimi vardı. Bu, büyük ölçüde, sunucular ve diğer gerekli donanımlar için zaman ve büyük sermaye harcamaları gerektiren şirket içi yazılımın karmaşık dağıtım sürecinden kaynaklanıyordu. Ancak, işler artık değişti!

Günümüzde, bulut tabanlı ERP yazılımı, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (SMB'ler) için hızla popülerlik kazanmaktadır. Bu trendin en önemli nedeni, bulut tabanlı ERP'nin geleneksel şirket içi yazılımlara göre maliyeti düşüktür.

Bulut tabanlı sistemler genellikle aylık veya yıllık abonelik ücreti ile ücretlendirildiği için, küçük ve orta ölçekli işletmeler, geleneksel yazılım genellikle tek seferlik sürekli lisans ücreti ve devam eden destek, eğitim gerektirdiği için ERP'ye başlamanın engellerini ortadan kaldırabilir ve bakım ekiplerinden destek alabilir. Yine de, bir bulut ERP'nin kullanılmasının küçük işletmeler için mükemmel mali faydalara sahip olmasından başka faydaları da vardır.

Buluttan çalışan bir ERP sistemi, KOBİ'lerin ek donanım ve yazılım altyapıları elde etmek için gerekli olan önemli sermaye harcamalarından da kaçınabileceği anlamına gelir. Şirketin değişen ihtiyaçlarına göre ölçeklenen bulut kaynakları da yeni bir sistem kurmadan daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Ek olarak, yazılım özelleştirmeleri çok daha düşük bir maliyetle de yapılabilir ve uygulama süreci, şirket içi bir yazılımın kullanılması yerine genellikle daha hızlıdır. Ayrıca, satıcılar BT desteğinin yanı sıra yazılım güncelleştirmelerinin ve yükseltmenin üstesinden geldiği için, bulut yazılımı için bakım maliyeti ve BT destek hizmetleri gereksinimi önemli ölçüde azalır. Bu da, KOBİ'ler için işletme maliyetinde önemli bir düşüşe dönüşecek.

Maliyet tasarruflarının ötesinde, saygın satıcılar tarafından sunulan bulut ERP'leri genellikle daha güvenli olarak kabul edilir. Bir ERP sisteminde barındırılan veriler gizli kalmalı ve bulut ERP yazılımı bunu başarmak için güvenilir şifreleme teknikleri ve güvenlik duvarları kullanmalıdır. Veriler uzaktan depolandığından, işletmelerin sunucularına saldırı veya hırsızlık, sabotaj veya doğal afetler yoluyla veri kaybı olasılığı hakkında endişelenmeleri gerekmez.

Bulut ERP yazılımını geleneksel ERP sistemlerine göre daha üstün kılan bir diğer kritik faktör ise, bulutta depolanan verilerin her yerde erişilebilir olmasıdır ve KOBİ'ler daha iyi iş kararları verebilecek daha optimize süreçler için gerçek zamanlı analizlerin tadını çıkarabilir.
Bu nedenle, işletmelerin sabit donanım altyapıları ile sınırlı kalmaması nedeniyle başarılı iş operasyonları coğrafyadan bağımsız hale gelir. Bu, uzak ekipler için etkili işbirliğini destekleyebilir.
Yükseltme kolaylığı, işletmelerin bir bulut ERP yazılımı seçerek yararlanabileceği bir başka avantajdır. İşletmeler, bulutta daha kolay satıcılardan en son özelliklere erişebilir ve bulutta çalışan uygulamalarda görülen hızlı ilerleme hızıyla, geleneksel ERP yazılımını kullanan şirketler yakın gelecekte geride kalabilirler.

Hangi ERP sizin için uygun?

Uygun bir bulut ERP yazılımının seçimi, işletmenin boyutuna, faaliyetlerine ve diğer benzersiz gereksinimlerine bağlı olarak işletmeler için farklılık gösterecektir. Yine de, neredeyse her işletme için uygun bir bulut yazılımı var. Bununla birlikte, diğer sahte bulut ürünleri de mevcut olduğundan, gerçek bir bulut tasarımıyla güvenilir bir ERP yazılımı seçmek önemlidir.
Bugün seçebileceğiniz birkaç tür ERP çözümü var. Generalist ERP çözümleri, endüstrinin değişen gereksinimlerini karşılamak için güçlü entegrasyonlar ve özelleştirmelerle birlikte tüm sektörlerdeki süreçlere uyum sağlar. Genelci ERP tedarikçilerinin ortak örnekleri Oracle, Netsuite ve SAP'dir.

Ancak, benzersiz ihtiyaçlarına bağlı olarak, bir işletme, örneğin perakende, e-ticaret veya moda gibi belirli bir sektöre uyarlanmış bir Dikey ERP'yi kullanmaktan yararlanabilir. Bu kategorideki önemli satıcılar EMERGE App, Microsoft Dynamics ve BrightPearl'dır.

Ancak, e-ticaret ve perakende sektöründe öne çıkan bir ERP çözümü EMERGE uygulamasıdır. E-ticaret tüccarları, geleneksel B2B toptancıları ve dağıtıcıları için çok kanallı siparişlerin yanı sıra satın alma ve envanter yönetimi çözümlerini ele alan kanıtlanmış bir ERP bulut yazılımıdır.

Shopify, WooCommerce ve Magento gibi popüler e-ticaret platformlarıyla entegre olarak EMERGE Uygulaması ile online ve offline satışların aynı anda denetlenmesi daha kolay hale geliyor. Ayrıca faturalama, gönderiler, rapor oluşturma ve esnek satın alma üzerinde daha fazla kontrol sağlar.
Kullanımı kolay EMERGE Uygulaması, küçük bir işletme ERP çözümü kategorisine de sığabilir. Küçük işletme ERP yazılımı, tamamen entegre bir ERP çözümü sunmak yerine belirli iş süreçlerini hedefler ve genellikle hafif olarak adlandırılır. Genelde ERP çözümlerine göre daha ekonomiktirler.

ERP yazılımının bir başka kategorisi Açık Kaynak ERP'leri; kurulum, kişiselleştirme, entegrasyon ve destek ile kendilerinizden çok daha az popülerler, ancak Açık Kaynak ERP'ler, yerleşik teknoloji ekiplerine şirketlere kendi özel uygulamalarını geliştirme ve mevcut ERP yazılımı ile entegre etme esnekliği sağlar.

ERP sistemleri genellikle belirli iş operasyonlarını yürütmek için uzmanlaşmış farklı modüller ile birlikte gelir. Bir kuruluşun ihtiyaçlarına ve yazılımın izin verdiği özelleştirme derecesine bağlı olarak, gerekli bileşenler bir ERP çözümüne entegre edilebilir.

Bu kısımda basit olarak ERP hakkında bilgi edindiniz. ERP'yi detaylı öğrenmek ve yerli ERP firmalarınıda görmek için buraya tıklayarak yazımıza gidebilirsiniz.

Bugün bir bulut ERP'sini tercih edin

Bu dijital çağda, başarılı olacağına inanan işletmeler, iş ortamındaki değişikliklere ve tehditlere hız, daha fazla çeviklik ve uygun tepkiyi gerektiren yeni piyasa güçlerine yönelmelidir.
Bu nedenle, işletmelerin süreçleri hakkında daha fazla kavrayış kazanmaları ve geleceği şekillendirecek anahtar eğilimleri anlamaları önemli hale geldi. Yine de, orada bitmiyor; İş liderleri, bu eğilimleri kendi lehlerine nasıl kullanacaklarını da belirlemeli. Veri yönetimi ve analizi ile doğru bir şekilde elde etmek için daha iyi bir zaman olmamıştı.

Açıkçası, ERP çözümleri, işletmelerin rekabetçi kalması için hızlı bir gereklilik haline geliyor ve bulut tabanlı ERP yazılımı, küçük ve orta ölçekli işletmeleri barındırabilecek daha uygun ve erişilebilir bir seçenek sunarak faydalarını genişletiyor. Bu herkes için bir kazan-kazan durumu.

Bununla birlikte, işletmeler bir ERP yazılımı kullanmaktan maksimum fayda elde etmelerini sağlamak için tüm i'lerini işaretlemeli ve tüm t'leri geçmelidir. Öncelikle bir ERP çözümünün uygulanmasının nedeninin anlaşılması önemlidir ve işin kendine özgü ihtiyaç ve süreçlerine dikkat edilmelidir.

Doğru satıcıyı seçmek de akılda tutulması gereken bir başka önemli husustur. Ve bir ERP yazılımı çalışır duruma getirildikten sonra, tüm ekip üyeleri için araç içi eğitim ve eğitim için hükümler hazırlanmalı ve zaman zaman ilerleme kaydedilmelidir.

Bulut tabanlı bir ERP sistemi ile başlamak neredeyse sorunsuz. Bu yüzden her ciddi iş bu gemiye binmelidir. Akıllı bulut teknolojisinde iyi bir temel oluşturan şirketler büyük fayda sağlamak için ayakta durmaktadır. Hala geleneksel ERP yazılımı kullanıyor musunuz? Harekete geç ve bugün bulutlara geçiş yap.

0 yorum: