LightBlog

ERP sistemleri , perakendecilere drop shipping siparişlerini verimli ve etkili bir şekilde işlemek için gerekli özellikler ve işlevsellik sa...

Neden ERP, perakendenin geleceğinin anahtarıdır?

ERP sistemleri, perakendecilere drop shipping siparişlerini verimli ve etkili bir şekilde işlemek için gerekli özellikler ve işlevsellik sağlar.
Perakendeciler için ERP sistemi
Drop Shipping, perakende dünyasını tamamen değiştirme potansiyeline sahiptir. Ancak, Aptean'da İş Geliştirme ve Ürün Yönetimi Direktörü John Weber'in açıkladığı gibi, perakendecilerin bu yeni perakende gerçeğinin en iyisini yapmak için etkili bir ERP sistemine ihtiyaçları var.
E-ticaretin hızla büyüdüğü kimseye şoka girer. Yıllar boyunca, geleneksel perakende sektörü vardiyaya adapte olmak için yeni yollar buluyor - pek çok markanın zaten uğradığı yüksek cadde deposu ölümünden kaçınmaya değinmekten bahsetmiyoruz.  Çevrimiçi alışverişin yeni bir şey olmadığını söylemek yanlış olur. Ancak, işletmeler hala var olan fırsatın ölçeğini keşfetmeye şaşırmış olabilirler. Son beş yılda, e-ticaret tarafından üretilen miktar iki kattan fazla arttı ve on yıl önce çevrimiçi olarak geçirilene kıyasla neredeyse beş kat daha fazla. Sorun şu ki, bu yıl sonuna kadar 653 milyar dolarlık üretim yapmak için öngörülen küresel e-ticaret ile büyümeye devam ediyor. Daha ileriye baktığımızda, satın alımların % 95'inin 2040'a kadar çevrimiçi gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Çok sayıda işlem hala mağazalarda gerçekleşiyor, ancak yakında çevrimiçi olarak değişecek. Bu nedenle, büyük ve küçük perakendeciler perakendecilerin müşterilerine ürünlerini elde etmek için en hızlı, en kolay ve (potansiyel olarak) en ucuz yolları geliştirerek piyasadaki paylarını artırıyorlar.
Bu çabalar şu anda sektörü dönüştürmek ve perakendeci ile tedarikçi arasındaki ilişkiyi temelde değiştirmeye yönelik bir konsepte odaklanıyor. Damla nakliye olarak adlandırılan bu kavram, ürünleri dağıtmanın yeni bir yoludur.  Buna rastlamayanlar için drop shipping, popülerliği hızla artan satış ve dağıtımı kolaylaştırmak için yeni bir yöntemdir. Şu anda, çoğu perakendeci stoklarını kendi tedarikçilerinden toplu olarak satın almakta, kendi maliyetiyle depolamakta ve tüketiciler tarafından satın alınan ürünlerin tesliminde sorumluluk almaktadır.  Bununla birlikte, drop shipping, süreci hızlandırır - perakendecilerin bir tüketici bunları satın aldıklarında ve onlardan satın aldıklarında satın almalarına izin verir. Tedarikçiler daha sonra müşteriye doğrudan ürün göndererek teslimatı üstlenirler.
Aslında, drop shipping, perakendenin isteğe bağlı bir sürümüdür ve itirazını görmek zor değildir. Envanterinizde depo veya mağaza alanıyla getirilen sınırlamaları unutun; drop shipping, satış envanterinizi bir yerde tutmanın maliyetlerini karşılamak zorunda kalmadan genişletmeyi kolaylaştırır. Bu, drop shipping'in verimliliğinin sadece bir örneğidir - doğru perakendeci / tedarikçi ortaklığı içinde daha hızlı, daha kolay ve daha ucuz satışlar elde etme potansiyeli.

İşletmelerin hızlı bir şekilde uygulama olarak drop shipping'i benimsemelerine şaşmamalı ve kısa zamanda perakende sektörünün nasıl çalıştığını değiştirecek. E-ticaret işlemlerinin neredeyse üçte biri , tüm perakende satışların % 20'sine tekabül eden ve her beş satın alımdan birisini temsil eden, yakında bırakılan nakliye ile gerçekleştirilmektedir.

Gönderi burada ve sadece büyümeye hazır. Asıl soru, perakende işletmelerini farklı seviyelerde nasıl şekillendireceğidir. Büyük perakendecilerden küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ'ler) bireysel girişimcilere kadar, drop shipping, sektörde bir dizi fırsat yaratmaktadır.

0 yorum: